Over ons

In de jaren zeventig kwamen de eerste mineralenbeurzen naar Nederland. Op deze beurzen stonden voornamelijk verzamelaars die zelf gevonden gesteenten en fossielen verkochten en ruilden. In de loop der jaren zijn deze beurzen in omvang en aantal gegroeid en vinden nu in diverse steden in binnen- en buitenland plaats. Tot voor 2020 ontbrak deze beurs echter nog in Hoorn. Na enkele jaren van voorbereiding, waarin de organisatie contact heeft gezocht met de locatie, mogelijke standhouders en een vrijwillige crew en de eerste praktische voorbereidingen heeft getroffen vond op 1 maart 2020 de eerste editie plaats in Schouwburg en Congrescentrum Het Park. Deze trok ruim 600 bezoekers!

In “coronatijd” heeft de organisatie alles op alles gezet om de beurs door te laten gaan en hebben, ondanks beperkende maatregelen, enkele edities van deze mooie beurs plaatsgevonden, maar heeft het bezoekersaantal niet kunnen groeien. Tijdens de vijfde en zesde editie in oktober 2022 en april 2023 golden deze maatregelen niet meer, waardoor deze edities respectievelijk bijna 1.100 en bijna 900 bezoekers hebben getrokken! De hoop en de verwachting is dan ook dat de komende edities weer heel gezellig en succesvol zullen zijn!

De mineralenbeurs Hoorn vindt twee keer per jaar plaats en tijdens deze beurs stellen vakkundige standhouders o.a. edelstenen, fossielen, gesteenten, schelpen, meteorieten en sieraden tentoon die u natuurlijk ook kunt aanschaffen. Ook worden er demonstraties gegeven van o.a. bollen (geodes) kraken en edelsteen slijpen en zijn er diverse activiteiten voor de kinderen, verzorgd door de vereniging Amathysta uit Purmerend. Horeca is aanwezig, beneden met een bar, maar ook boven met een prachtig terras met uitzicht over het Markermeer.